Säkerhetsfirma lurar Face ID med 3d-utskriven mask

Inlagt av anonnkpg mån, 11/13/2017 - 18:11

Vietnamesiska säkerhetsfirman Bkav har lyckats lura Face ID genom att skapa en mask med 3d-skrivare, silikon, 2d-utskrifter och andra material.

Precis som när Touch ID var nytt är det många som är intresserade av exakt hur säkert Face ID är och hur enkelt det går att lura sig förbi Apples ai-drivna ansiktsigenkänning.

Apple har sagt att utvecklarna jobbade med maskdesigners i Hollywood för att se till att en vanlig silikonmask inte kan lura systemet, men en grupp säkerhetsforskare på Bkav i Vietnam ser ut att bli först med att ändå lyckas.

 

Bkav använde en kombination av olika material och byggde sin mask utifrån 3d-skannade modeller, foton och med hjälp av 3d-skrivare, manuellt skulpterande och finputsningar i material de inte har avslöjat.

Masken kostade omkring 1 250 kronor att tillverka och var enligt Bkav ”inte särskilt svår” att göra, men utifrån beskrivningen och tidigare tester med masker som har misslyckats förstår vi varför firman beskriver potentiella måltavlor för den här typen av hack som ”miljardärer, företagsledare, politiker och säkerhetsagenter”. Det rimmar också med Apples egna beskrivning av tekniken.

källa

 

 

Video

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.