Stop Clickbait - nt.se

Inlagt av anonnkpg fre, 10/20/2017 - 14:03

stopclickbait

När du vill läsa en artikel på nätet så möts du allt oftare av en betalvägg. Du uppmanas att bli pluskund eller prenumerant för att få tillgång till artikeln. 

Det här blir ett större demokratiskt problem. Hur ska du kunna reagera på en artikel som du inte ens kan läsa? Att prenumerera eller bli pluskund hos alla tidningar kostar för mycket pengar.

Vi förstår att det kostar pengar att driva en tidning och att om pappersprenumeranterna sviker behöver de få in pengar på annat sätt. Men borde det inte finnas något annat listigare sätt i vår digitaliserade värld? Det finns säkert många lösningar men vi tänker oss en prenumerationscentral som man kan betala till, säg 300 kronor i månaden. Sedan får vi tillgång till alla de nättidningar som är anslutna dit. Nättidningarna får i sin tur betalt av centralen som kanske betalar per klick eller något annat kriterium. En journalist eller en debattör vill väl nå ut till så många som möjligt och då skulle det här kunna vara ett sätt. 

Eftersom det inte finns en bra lösning på detta så har vi hittat en löning för Norrköpings invånare som läser nt.se. Någon har tagit fram en Facebook-sida där du kan läsa dom mest intressanta artiklarna gratis. Du hitta den här.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.