Är det insatsstyrkan eller biljettkontrollanter?

Inlagt av anonnkpg tis, 02/20/2018 - 13:35

anonkids

10-åriga Lisen och Alva började i höstas åka på egen hand i kollektivtrafiken i Norrköping. Ganska snart var de med om en biljettkontroll som satte spår.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/biljettkontrollanter-skrammer-bort-barn-fran-kollektivtrafiken

Det här är inga nyheter. Ibland vet man inte om det är kontrollanter eller självaste insatsstyrkan som tar sig in och låser dörrarna för att kontrollera giltiga färdbevis. Ibland är dom upp mot 8 stycken som tar sig in genom alla ingångar. Oftast är dessa kontrollanter otrevlig och utövar ett visst maktmissbruk. Vi har sett hur dom omringar människor för att hindra ett eventuellt flyktförsök (innan dom ens har kollat biljetten...)

Vi har sett ett fler tal gånger hur små tjejer skakar av rädsla när dessa "full vuxna" kontrollanter kommer fram. För ett par år sedan så hade en tjej en giltig sms-biljett men det var något tekniskt fel hos kontrollanterna så dom kunde inte kolla biljetten på direkten. Det hela höll på i över 30min och tjejen fick inte ens gå av på sin hållplats tills biljetten var kontrollerad korrekt, för biljetten var godkänd och nu var tjejen tvungen att hoppa av 3 hållplatser senare. Dessa kontrollanter till 70% utövar maktmissbruk.

Dom mår bra av att känna sig större och ha en viss "makt". Dom går helt enkelt igång på det här. Ska vi ens behöva länka artiklar till skandaler gällande biljettkontrollanter?

NEJ!, det här måste få ett stop. Ingen ska behöva känna sig rädd när dom åker kollektivt. Ingen ska överhuvudtaget känna sig rädd.

Artikeln kommer att uppdateras.

 

 

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.