Världens första försäljningsautomat för hemlösa öppnar i Storbritannien, och det är en hit!

Inlagt av anonnkpg fre, 12/29/2017 - 00:45

Hemlös välgörenheten (Action Hunger) har installerat världens första automatsystem för hemlösa i Nottingham, Storbritannien, vilket kommer att ge den behövande mat, rena kläder, tandborstar och andra hygienprodukter 24/7.

Enligt rapporter kommer upp till 100 hemlösa att kunna "köpa" tre fria saker per dag från maskinen med hjälp av ett spårbart nyckelkort. LAD Bibel skriver:

Varorna i automaten har alla donerats av en handfull företag, som till exempel Waitrose, Tesco och Sainsbury har alla donerat produkter hittills. Maskinerna kommer att underhållas av volontärer varje dag.

Nyckelkorten ska utfärdas av Action Hungers partnerorganisationer, som inkluderar The Friary i Nottingham - en organisation som redan erbjuder hemlösa lunch och rådgivning samt dusch och sjukvård.

actionhunger

Hemlöshetskrisen förvärras i UK. Nyligen offentliggjord statistik, utgiven av hemlösa välgörenhetsorganisationer Shelter, visar upp till 307 000 personer som för närvarande bor i vandrarhem eller tillfälliga boenden, eller sover på gatorna i Storbritannien just nu.

hunger

USA är inte långt bakom. Som drivs av bostadskrisen som har drabbat västkusten, har USAs hemlösa befolkning ökat i år för första gången sedan den stora lågkonjunkturen. Enligt en ny federal studie var 553.742 personer hemlösa på en enda natt i år, en ökning med 0,7% jämfört med förra året.